26 Temmuz 2013 Cuma

Özdere-İzmir

Özdere Nasıl Bir Yer




Ege'nin inci kıyılarından birinde kurulmuş olan Özdere Beldesi'ni gezdim geçen hafta. Bu şirin yer, İzmir'in Menderes İlçesi'ne bağlıymış. Ve öğrendiğime göre; girintili çıkıntılı koyların yarattığı tertemiz denizine girmek için turistler, Kuşadası'ndan bile yat turlarıyla buralara geliyorlarmış yüzmek için. Yeşilin ve mavinin her tonunu bulabileceğiniz bu küçük yerleşim yerinde, 4 ve 5 yıldızlı bir çok tatil köyünde ve otelde kalabilirsiniz. Parasını kalacak yerlere harcamak istemeyen gezginlerimiz için de küçük motel ve pansiyonlar da mevcut.

Denize girmek için Özdere'deyseniz çok şanslısınız. Çünkü en bilinen koylarında biri olan Ahmetbeyli koyunun ve plajının dışında bir çok koy ve plaja sahip Özdere. Belde'nin sınırları içindeki koylar ve sahil şeridinin uzunluğu 40km kadarmış. Bu da, otel ya da tatil köyleri için ve tatilciler için tabii çok uygun.

Küçük bir doğa cenneti de diyebiliriz burası için. Pırıl pırıl denizi sualtı sporlarına ilgi duyanlar için birebir. Aynı zamanda yürüyüş yapmayı sevenler için çok temiz bir orman havası var, kesinlikle tavsiye ederim...
Hep çocukken gelirdik bu sayfiye kentine. Aklımda kalan; mandalina bahçeleri, durmadan öten cır cır böcekleri, ve kapısında plastik topların asılı olduğu küçük marketler... Doğa o kadar cömert davranmış ki Özdere'ye, yolun iki yanında boylu boyunca yemyeşil ormanlar görmeniz mümkün.


Gelip gördükten sonra siz de "Keşke bizim de burada bir yazlığımız olsa!" diyeceksiniz... 

Özdere'ye Nasıl Gidilir?



  • Özel aracıyla gitmek isteyenler için, Özdere İzmir'in 70km güneyinde kalıyor. İzmir Adnan Menderes Havaalanına ise uzaklığı 45km. Yani oldukça yakın.
  • Tüm bunların yanı sıra, İzmir Otogardan da hem Belediye Otobüsleri'yle hem de Özdere Taşımacılık minibüsleriyle çam kokuları arasında Özdere'ye ulaşabilirsiniz.
  • İzmir'den metroyla da Menderes Durağı'nda inebilirsiniz ve direk Özdere dolmuşlarına binebilirsiniz.
  • Eğer Üçkuyular'a yakınsanız oradan da Özdere otobüsleriyle kolayca denize girmeye gidebilirsiniz.   

 

Gizlenmiş Bir Bahçe.. GİZLİ BAHÇE

Keyifle tatil yapabilmeniz için Özdere'nin sürprizleri bitmiyor. Bir çok kendine özgü mekanı olan Özdere'de size tanıtmak istediğim ayrıca özel bir yer var; GİZLİ BAHÇE!  


İsmi gibi kendisi de gizli. Mandalina bahçeleri arasına saklanmış bu esrarengiz restoranı bulduğunuz anda kendinizi çok şanslı hissediyorsunuz. İçeriye girdiğiniz anda dikkatinizi ilk çeken şey restoranın dekorasyonu oluyor. Etraftaki her şey size "merhaba" diyor. Yemek yemek için girdiğiniz bir mekanın ilk izlenim olarak beklentinizi karşılaması gerekir. İşte burası her haliyle farklı ve orijinal tasarım tarzıyla eminim size de hitap edecek. Kendinizi çok samimi bir arkadaşınızın evindeymişsiniz gibi hissetmenize yardımcı olacak sempatik bir ortam.
Masaların üzerindeki rengarenk tüller sizi alıp başka diyarlara götürebiliyor. Her masanın ayrı bir havası var. Hiç biri birbirinin aynısı değil. Bu yüzden size tavsiyem bu restorana birden fazla gelmeniz ve her seferinde yemek yerken farklı bir masa seçmeniz. Kullanılan minderler ya da tepenizdeki lambalar o kadar gerçek dışı gibi ki; ister gündüz isterseniz de gece ayrı bir hava katıyor mekana.   
   

 

Gizli Bahçe restoranında boş masa bulmanız çok zor. Mutlaka gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Özellikle sahibi Yeşim Hanım bu konuda çok titiz. Tüm misafirlerini rahat ettirebilmek için teker teker kendisi ilgileniyor. Bu yüzden eğer masa ayırtmadan giderseniz ve yer bulamazsanız ek masa koymalarını teklif etmeyin çünkü kapasitelerini aşıp kalitelerini bozmak hiç istemiyorlar.

Mutfak ise Yorgo Bey'e ait. Kimseye bırakmadığı bu mutfakta Yunan ve Türk kültürlerinin iç içe geçmiş sunumlarını bulmanız mümkün. Biz Balık yemeği tercih ettik. Öncelikli olarak mezelerle başlayan lezzet yolculuğumuz, leziz mi leziz bir balık ile durmak bilmeden devam etti. Ellerine sağlık Yorgo :)

Cumartesi geceleri bu eğlenceli yemek faslı yine Türk ve Yunan karması ezgileriyle daha da şenleniyor. İşin en güzel tarafı da mekan sahibi Yeşim Hanım ve Yorgo Bey'in de en az misafirleri kadar eğleniyor olmaları. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise birlikte yaptıkları dans gösterisi ve ardından Cezayirli Hamil Battar'ın şovu -ki bu Yeşim Hanım'ın ta kendisi :) size unutamayacağınız bir gece yaşatıyor.

 


Dediğim gibi çok gizli bir bahçe burası, ama ilk gelecek olanlar için ufak bir iyilik yapabilirim. Restoranı bulmak için en kolay tarifi ile; Özdere'den Kuşadası'na doğru devam ederken solda kalıyor tabelası. Hemen içeri doğru kıvrıldığınızda da zaten küçük dar bir yol sizi gizli gizli Gizli Bahçe'ye götürecektir. Eğer zaten Özdere taraflarında oturuyor ve henüz bu güzel bahçeyi keşfetmemişseniz de sizin için dostlarınız ya da misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz daha harika bir mekan düşünemiyorum...

Sevgiyle Kalın...

Ezgi :)